Techniekacademie

Zit je in het derde, vierde, vijfde of zesde leerjaar? Ben je creatief? Vind je het een uitdaging om de wereld te verbeteren en mensen te helpen? Kriebelt het om je wilde ideeën in de praktijk te brengen? Dan is de Techniekacademie geknipt voor jou!

Kies voor STEM!

Wat kun je in de Techniekacademie beleven? In een heus technologielab zul je samen met vrienden, in een gezellige sfeer, heel wat beleven. Je maakt kennis met technologisch gereedschap en nieuwe materialen. Je ontdekt dat techniek en technologie overal om je heen zijn. Je zet zelf technische systemen in mekaar en wie weet zorg je er als toekomstige uitvinder er wel voor dat je begeleider ook van jou iets opsteekt.

Kortom: jongens en meisjes met zin in STEM kiezen voor de Techniekacademie!

Wat is STEM eigenlijk?

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. In het Nederlands lees je dit als exacte wetenschappen, techniek en technologie, ontwerp en toegepaste wiskunde. De Vlaamse Regering heeft een STEM-specifiek actieplan opgesteld om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en technologie te stimuleren.

Ben je geïnteresseerd in wetenschap, computers, techniek en technologie, dan ben je dus geboeid door STEM. En laat net dat zijn waar de Techniekacademie helemaal om draait!

Voor juniors en tieners

We splitsen de Techniekacademie op in twee aparte groepen: de juniors, uit het derde en vierde leerjaar, en de tieners, uit het vijfde en zesde leerjaar. Voor elke groep wordt een aangepast programma uitgewerkt.

Gepassioneerde techniekcoaches vullen deze Techniekacademie in. Dat kunnen zowel leerkrachten uit het lager of secundair onderwijs zijn, werknemers uit het bedrijfsleven, ervaren technici, gepensioneerden en studenten. Dat doen ze allemaal vrijwillig en onder de begeleiding en met ondersteuning van Hogeschool VIVES.

Ook in jouw gemeente!

In steeds meer gemeenten in West- en Oost-Vlaanderen wordt een Techniekacademie opgestart. West-Vlaanderen telt het grootste aantal Techniekacademies van het hele land en ook in Oost-Vlaanderen komen er steeds meer bij. Op onze website ontdek je waar ook jij terecht kunt voor een Techniekacademie in jouw buurt!