Paasvakantie

Welkom op onze wedstrijdpagina voor de paasvakantie. Hier organiseren we 4 wedstrijden met verschillende leuke prijzen voor de creatiefste inzendingen.

Alle inzendingen kunnen worden gestuurd naar Rik.Hostyn@vives.be.

AAN DE SLAG!

Bouw de hoogste LEGO-toren.

De liefhebbers van LEGOMASTERS zagen het al op tv, een zo hoog mogelijke toren bouwen met LEGO. Haal al je eigen LEGO uit de kast en bouw zo hoog mogelijk. Pas op dat hij niet valt 😉. Let op de hoogte, maar ook op de creativiteit.

Maak de hoogste toren.

Wie een beperkte LEGO-collectie heeft kan op een andere manier aan de slag. Bouw een zo hoog mogelijke toren met alles wat je in en rond je huis kan vinden. Timmer met enkele latten een hoge constructie of stapel stoelen tot er geen meer in huis zijn. Alle mogelijke varianten zijn welkom.

Laat het bewegen.

Voor wie een LEGO-motor heeft hebben nog een extraatje. Laat je verbeelding de vrije loop en laat via de motor een eigen ontwerp (geen bouwdozen aub) tot leven komen. Dit kan een auto, robot, wandelende tak of een giraf zijn. De deelnemers aan LEGOMASTERS krijgen extra punten bij het gebruik van een motor. Ga ook voor de extra bonus 👏👏👏. 

Paaseieren rapen.

Straks komen de klokken van Rome en laten in je tuin eitjes vallen. Daarom stellen we voor om met een micro:bit digitaal eitjes te laten vallen en digitaal op te vangen. Nog niet gehoord van de micro:bit? Wij bieden aan verminderde prijs zo’n micro:bits aan en we leggen het je allemaal uit hoe je dit kan programmeren (jullie wisten het misschien nog niet, maar tieners zijn excellente programmeurs). Naast de eitjes zijn er nog een heleboel mogelijkheden met de micro:bit . Voor de aankoop van onze handleiding micro:bit (inclusief gratis micro:bit )  stuur je een mailtje naar rik.hostyn@vives.be.