Over ons

De Techniekacademie wil een duidelijke link geven met het bedrijfsleven om jongens en meisjes te overtuigen dat met een technisch diploma de toekomstkansen gegarandeerd zijn. Heb je vragen voor ons? Dan helpen we je graag!

 

Contacteer ons via:
Tel.: 056 26 40 10
e-mail: techniekacademie@vives.be

Onze visie

Onze visie is ietwat bijzonder: met de baseline ‘Richting Morgen’ wordt de kern van de boodschap in de verf gezet: wetenschap, technologie, creativiteit en innovatie betekenen vooruitgang. Ze maken ons leven beter, zowel op persoonlijk – carrière, persoonlijke ontwikkeling -, als op maatschappelijk vlak. De kloof tussen maatschappij en wetenschap en technologie blijft vandaag nog steeds bestaan. 

 

Onze doelstellingen

- het stimuleren van een cultuur van wetenschap en technologie en innovatie bij alle lagen van de bevolking en bijdragen tot het verhogen van het innovatieve potentieel.

- het verhogen van de participatie van de brede lagen van de bevolking aan het maatschappelijke debat rond wetenschap/technologie en innovatie en de impact hiervan op de samenleving.

 

- aandacht besteden aan het verhogen van de betrokkenheid van kansengroepen en het verhogen van de kansen van toptalent om van West-Vlaanderen via de Techniekacademie een topregio te maken.

- het stimuleren van van jongeren om te kiezen voor een technische en wetenschappelijke loopbaan. Deze doelstelling is het onderwerp van het actieplan STEM voor het stimuleren van loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek dat samen met het beleidsplan wetenschapscommunicatie is meegedeeld aan de Vlaamse Regering.

Sector partners

De technische sectoren steunen ons daar er ongelooflijk veel vraag is naar technici

Provinciale partners

Heel wat bedrijven uit de provincie West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen steunen de Techniekacademie

 

 

 

 

 

 

.