Bouwwerf

Alle "ontwerpen" van de bouwwerf zijn hier te vinden. 

Deze wedstrijd is afgesloten!

Michiel Mervielde

Een hoge building in de maak

Gilles De Crock

Vreemde ontdekking op de drukke bouwwerf

Nathan Grootjans

Nathan bouwde een uitdagende en vooral kleurrijke werf waar de dakwerkers net aan het blauwe dak starten. Gelukkig kunnen ze gebruik maken van de nodige kranen en het werftoilet ;-)  Het gebouw heeft een mooie entree met luikjes aan de ramen om het er huiselijk uit te laten zien. Binnen is er ook een vide waarvan men naar het terras kan gaan om even een leuke lunch te nemen in het zonnetje.

Toon en Staf De Saar

Momenteel is de familie van Toon & Staf ook zelf aan het bouwen. Ze toverden hun werf om in een nieuwe techniekacademie voor ons. (1 meter = 6 studs) Er is nog heel wat werk maar de werkmannen zijn volop bezig zoals je ziet. Er wordt grond afgevoerd, stenen worden gebracht voor de parking, het dak wordt gelegd (en de brandweer dacht dat er brand was), ramen worden geverfd, de omheining wordt gebouwd, de werktoilet wordt verplaatst,...en dit onder het toezicht van de werfleider met haar bulldog.

Toon en Staf De Saar

deel II

Toon en Staf De Saar

Toon & Staf bouwden ook een idee voor een werkplek voor in de Techniekacademie. (robots, drones, scheikunde-opstelling, onderzoeksmateriaal, legokisten,...)

Misschien vinden onze bazen het wel leuk en krijgen we dit materiaal wel...

Niek Vanlokeren

Een propere bouwwerf ...

Vic Boone

De nieuwe vestiging van de techniekacademie bestaat uit 2 gebouwen. Een kleiner stem-gebouw waar momenteel nog aan gebouwd wordt en een groter techniekgebouw waar de lessen techniekacademie doorgaan.

Op de werf kunnen de werkmannen gebruik maken van een container om de plannen te bespreken en om te eten over de middag. Er is ook een dixi-toilet. Deze is in een gele uitvoering, omdat die werkt zoals een Japans toilet, vandaar de Oosterse, gele kleur. 

De letters op de gebouwen tonen duidelijk aan de bezoekers waar ze heen moeten. Er is ook een ruime parking voorzien van camerabewaking. Een chauffeur kwam daarnet de container nog brengen en wordt momenteel gecontroleerd aan de verkeerslichten door de politie. Die politie blijft daar aanwezig omdat de academie uit zijn voegen barst en op die manier komen de vele, fietsende kinderen veilig bij de academie terecht.

Trouwens, Vic bouwde alles uit zijn hoofd en maakte geen gebruik van standaardboekjes. Daar is hij best wel trots op.

Llias De Bisschop

Bouwen is een leuk initiatief tijdens de vakantie.

Louis Opsommer

Dit is mijn idee van de bouwwerf van de techniekacademie in de toekomst, ik heb er veel tijd in gestoken in het ontwerpen en bouwen van de werf. Hopelijk zien jullie het verhaal dat ik (probeerde) te creëren

Géraud Verbeerst

Dit kunstwerk is een voorstelling van oud naar nieuw. Ik bouwde een oud kasteel met de lego blokken van toen papa klein was. Dit wordt afgebroken om plaats te maken voor mijn nieuwe blokken om de nieuwe techniekacademie te bouwen. In de nieuwheid staat er al een akwarium als versiering en een lopende band om alle spullen rond te brengen. Er is een ook zelfrijdende auto voor de juf.

Wout en Daan Vercauteren

2 enthousiaste bouwers voor een nieuwe Techniekacademie :-)

Ayko De Lille

Dit is mijn bouwwerf. Het zomerhuisje is zo goed als klaar; enkel nog de laatste pannen vastleggen. De ramen worden volgende week geleverd :-). De kraanmachinist is net begonnen met het lossen van de vrachtwagen. Rechtsonder hebben 2 bouwvakkers de tijd gevonden om te lunchen.

Ik heb mezelf benoemd tot werfleider.

Tiemen en Joppe Deschacht

We maakten doorheen de vakantie een bouwwerf van een politiekantoor. Tussen de werken door zie je verschillende 'onverwachte tafereeltjes' met een kwinkslag naar Legomasters.
Alles is uit het hoofd gebouwd zonder sets (behalve de trein).

Thijs Vanlaeken

Het bouwen van een brug

Lucas Kindt

afbraakwerken op de werf

Tiebe Lemarcq

Ik maakte een bouwwerf.
Links zie je een gebouw dat ze aan het opbouwen zijn met iemand op de stelling en een pallet met stenen en de deur en vensters staan klaar  voor het nieuwe gebouw. Rechts zijn ze een oud huis aan het afbreken met een container en  een hoop aarde.
Een grote  bouwkraan kunnen ze nog gebruiken voor de boven verdieping.

Robbe Vandenbussche

Een hoge toren in aanbouw ...

Jonas Vangheluwe

Een nieuwe airbus A380 wordt gemaakt maar waarschijnlijk zal het iets langer duren dan gepland. Enkele ongevallen zorgen dat de planning niet verloopt zoals het moet zijn. Ook is de pers aanwezig om de nieuwe airbus op foto vast te leggen.

Guillaume Christiaens

Ook al is de ‘techniekacademie van de toekomst’ nog volop in aanbouw, de hoogwaardigheidsbekleders (minister van onderwijs o.a.) kunnen het niet nalaten nu al es te komen zien in hun limousine…Alles moet heel veilig en met ‘schone’ materialen gebouwd worden en daar houdt de veiligheidscoördinator een oogje in het zeil. Een mooie omgeving met gezonde lucht, dus ook wat groen is zeker nodig. Mooie grote ramen voor veel lichtinval, zodat men het gevoel heeft dat de academie en natuur in elkaar overvloeien.

Ik zal nog verder in mijn fantasie boren om dit belangrijke project in een prachtig bouwwerk om te toveren.

Rufin De Meester

Een grote kraan ...

Laurens-Bernd De Boeck

In dit ontwerp zie je een zelfgemaakte witte kraan en een bouwwerf. De werkmannen zijn bezig met ramen te plaatsen en stenen. De ingenieur kijkt toe op de werf. De lokalen zijn nog in opbouw en hebben geen meubels.
Even verderop is er al een stuk van de campus klaar, waar de studenten kunnen pauzeren en een duik nemen in het zwembad.
De campus wordt een droomcampus, met veel licht, trappen, gebogen gewelven en ook een zwembad om te verpauzen in de middag.
De studenten op de campus zijn blij en de architectuur en design stimuleert hen bij hun eigen ontwerpen.

Jef Lioen

De werf van Jef aka de bouwpromotor bestaat uit een combinatie van experimentele laboratoria, een mijn voor de grondstoffen, sorteermachines, een electriciteitstoren, reparatie-installatie, ophaalkarren, zelf eentje op zonne-energie; kortom de hele zooi met de verplichte werfkeet die aan de kraan hangt en het werftoiletje. Niet allemaal even op orde maar net zoals in het echt vond hij (we zitten ook in de verbouwingen)

Luca Heirman

We bouwen een boot

Maurice en Marcel Landuyt

We maakten een werf in de ruimte, vooral nog met Lego van toen papa klein was.
De legomannetjes maken de maan bewoonbaar: ze maken alles vlak om daarop te kunnen bouwen.
De werfkeet lijkt op een ruimtestation en ze zijn net hun vliegtuig waarmee ze komen werken aan het poetsen.

Manu en Raf Soenen

Een groot gebouw in aanbouw met aandacht voor veel lichtinval zodat er binnenin goed kan gewerkt worden in lichtrijke ruimte. 
Terwijl de kraanmannen even aan het relaxen zijn bovenop hun kraan zijn de anderen nog druk in de weer. 
Ramen worden uitgeladen, een sanitaire stop (moet ook gebeuren;-) ) terwijl de anderen zorgen dat het gebouw de hoogte wordt ingetrokken. 
De eerste verdieping is reeds klaar toch is er nog héél wat te doen maar onder leiding van Manu en Raf, de architecten komt alles op tijd in orde!